Snowboarden in Val Thorens

Wintersport Val Thorens

frankrijk vlag

Liefhebber van goede pistes én apres-ski? Dan is Val Thorens een uitstekende bestemming! De Franse wintersportplaats is uitermate populair dankzij de veelzijdigheid aan pistes, het bruisende après-ski leven en de prettige afstand van Nederland. Door de diversiteit aan pistes en de grote hoeveelheid ski- en snowboardscholen kunnen zowel gevorderden als beginners zich uitermate goed vermaken in het zuid-oostelijk gelegen plaatsje.


Lees verder
Snowboarden in Val Thorens

Pistes in Val Thorens

Val Thorens is een skigebied met meer dan 600 kilometer aan pistes. Het grote voordeel is de verdeling van de pistes, zowel beginners als gevorderden kunnen hierdoor wintersporten in Val Thorens.

Beginners kunnen ideaal het snowboarden of skiën leren op de groene pistes, deze hebben weinig hellingsgraad en zijn hierdoor ideaal voor de beginners. Wintersporters die een stapje verder willen kunnen op de blauwe pistes in Val Thorens terecht en tot slot kunnen de gevorderden zich uitleven op de rode of zwarte pistes in het skigebied.

Val Thorens kent de volgende verdeling van pistes:

– Groene pistes – 14%
– Blauwe pistes – 40%
– Rode pistes – 35%
– Zwarte pistes – 12%

Après-Ski

Zin om te après-skiën? Dan bent u in Val Thorens op de juiste plek! Het Franse skigebied staat bekend als het skigebied met de beste après ski mogelijkheden!

In de middag voor het eten zijn er al mogelijkheden om te feesten. De absolute nummer 1 skihut in de middag is La Folie Douce, hier wordt op het terras een groot feest gevierd! Liever ergens meer ontspannen een terrasje pakken op de piste? Dan zijn daar ook genoeg plekken voor!

In de avond bruist Val Thorens, er zijn veel discotheken met de leukste après-ski muziek. Er zijn de laatste jaren veel Nederlandse skihutten geopend in Val Thorens waar u veel landgenoten tegen zult komen. De absolute nummer 1 discotheek in de avond is de le Malaysia, een ondergrondse discotheek waar tot in de late uurtjes feest wordt gevierd.