De mooiste autorondreizen in Europa

vakantiecentro icoon

Wilt u graag een mooie, individuele rondreis maken? Maar weet u nog niet precies waar naartoe? Laat u dan inspireren door deze unieke selectie aan verrassende bestemmingen van VakantieCentro. Wij zetten op deze pagina de mooiste autorondreizen van Europa voor u op een rij. het voordeel van een autorondreis? Ultieme vrijheid! Bepaal zelf of u een compleet arrangement boekt bij een reisorganisatie inclusief uitstapjes, of dat u zelf de complete reis regelt. Ook kunt u tegenwoordig natuurlijk super eenvoudig ter plaatse bepalen welk hotel u boekt, dit maakt de reis nog veelzijdiger en spannender, en dit biedt uiteraard nog meer flexibiliteit.


Lees verder

Mille Miglia – Italië

De Mille Miglia is de legendarisch autorace van Brescia naar Rome en terug. Het is één van de belangrijkste autoraces met klassieke auto’s. De route leidt langs bekende steden en gaat dwars door fantastische landschappen. Volg de Mille Miglia en ontdek Toscane, de Adriatische kust en nog veel meer. Reis van het Lago d’Iseo via het Gardameer naar Bologna. Ga vervolgens via San Marino, Perugia en/of Assisi naar Rome. Bezoek het Vaticaan, ga op zoek naar de gladiatoren bij het Colosseum en gooi een muntje in de Trevifontein, voordat u weer noordwaarts rijdt naar Florence en eindigt in Parma. Een unieke autorondreis!

Cultuur, historie & UNESCO – Polen

Polen is een prachtig en veelzijdig land. U kunt er genieten van fantastische natuur en u vindt er steden waar u zich volledig kunt onder-dompelen in de rijke cultuur & historie. Ontdek het Venetië van Polen – Wroclaw – en bezoek Krakau, het kloppend hart van Polen. Het is de stad met een Koninklijk verleden en één van de mooiste pleinen van Europa! Combineer Krakau met de Wielickza zoutmijnen, uniek in de wereld en werkelijk magnifiek! Wij regelen de entree voor u plus een gids die u alles zal vertellen over de historie en bezienswaar-digheden in de mijn. Sluit de autorondreis af bij het Tatra gebergte en geniet letterlijk op grote hoogte!

Romantische Strasse

De Romantsche Strasse is één van de bekend-ste toeristische routes van Duitsland. Natuur, cultuur en gastvrijheid gaan hier hand in hand. Geniet van het landschap met romantische wijngaarden, dwaal door pittoreske en middeleeuwse straatjes in Rothenburg ob der Tauer, ontdek het verhaal achter de krater bij Nordlinger Ries en geniet van het hoogtepunt van de Romantische Strasse: het feeërieke Schloss Neuschwanstein. Naast het slot vindt u ook het minder bekende, maar zeker niet minder mooie, Schloss Hohen-schwangau. Entree tot beide kastelen is inbegrepen bij de reis!

Nationale Parken Kroatië

Kroatië heeft 8 Nationale Parken. De Plitivice Meren zijn ongetwijfeld het meest bekend. Het is één van de Nationale Parken die op de lijst van UNESCO staat. Minstens zo mooi is het Nationaal Park Krka, dat in veel opzichten vergelijkbaar is met de Plitvice Meren. Ook hier vindt u tal van indrukwekkende watervallen, die omgeven worden door kristalheldere meren. Een lust voor het oog! Dat geldt ook voor de schitterend gelegen Brijuni eilanden, voor de kust van Pula. De archipel herbergt niet alleen een uniek stukje natuur, maar ook een schat aan historische bezienswaardigheden. Het laatste park dat u kunt bezoeken tijdens onze schitterende autorondreis door Kroatië is het Risnjak NP. Dit is één van de weinige parken in Europa waar u de lynx zou kunnen spotten.

Sprookjeskastelen in Duitsland

Het kasteel Neuschwanstein is waarschijnlijk één van de meest gefotografeerde kastelen ter wereld. Het staat in Beieren, in het zuiden van Duitsland. Het is één van de vele sprookjesachtige kastelen die er in Duitsland te vinden zijn. Laat u mee voeren door de vele verhalen over lang vervlogen tijden. Geniet van de romantiek, stoere ridderverhalen, mythen en sagen uit de Middeleeuwen. En wandel door de vertrekken waar keizers, koningen en andere hooggeplaatste adel u voor gingen. Ontdek Neuschwanstein, Schloss Heidelberg en onder meer de prachtig hoog gelegen burcht Hohenzollern, ook vaak vergeleken met een waar sprookjeskasteel.

Tirol & Salzburgerland

Magnifieke bergen, glooiende Alpenweiden met kleurrijke bloemen, kristalheldere bergmeren, typisch houten chalets met balkons vol rijk bloeiende geraniums, rinkelende koeienbellen, authentieke boerendorpen en gezellige toeristenplaatsjes…. Het zijn zo maar een paar kernwoorden die passen bij een autorondreis door Tirol en het Salzburgerland, het land van de beroemde Sound of Music. Bezoek de hoofdstad van Tirol (Innsbruck), laat u betoveren door de sprookjesachtige wereld van Swarovski Kristalwelt en geniet van de schoonheid van het Salzburgerland. Natuurlijk mag ook een bezoek aan de muziekstad Salzburg niet ontbreken! Of wat dacht u van een kijkje bij de zoutmijn in Hallein? Leuk voor jong en oud!