Top 10: Leukste, hoogste & meest snelle achtbanen van Europa

vakantiecentro icoon

Stap in en ga langzaam omhoog om vervolgens met een noodvaart naar beneden te razen. Je hoort het hoge gegil van je medepassagiers en voelt hoe de wind je haar een andere look geeft. Ontdek waar je deze zomer moet zijn voor de leukste, hoogste en meest snelle achtbanen van Europa! Voor de meeste pretparkliefhebbers  zijn de achtbanen het hoogtepunt, in de verschillende pretparken in binnen- en buitenland vind je dan ook de spannendste thrills. Wellicht heb je ook plannen om er binnenkort even lekker tussenuit te gaan. De adrenaline in je lijf te voelen en je voort te laten razen in één van de supersnelle achtbanen? Het team van VakantieCentro heeft voor jou de 10 beste rollercoasters van Europa op een rijtje gezet.


Lees verder

1. Silver Star in Europa-Park

Europa-Park in Duitsland staat bekend als het Mekka voor achtbaanliefhebbers. Eén van de parade paardjes is de Silver Star, die met een top snelheid van 130 km p/uur tot de snelste achtbanen van Europa behoort. De karretjes brengen je naar een hoogte van 73 meter. Geniet kort van het uitzicht, voordat je in een vrije val naar beneden suist. Je kunt proberen niet te gillen, maar kenners weten, dat dat eigenlijk een “mission impossible” is ;-). Voel de 4G krachten als de achtbaan alsmaar voortraast en je het gevoel hebt dat de rit eindeloos duurt. Durf jij het aan? Of blijf je liever met beide benen op de grond staan en is alleen al het geluid van de achtbaan en het hoge gegil van de mensen die erin zitten voldoende?

2. Rock ‘n’ Roller Coaster in Disneyland Paris

De 2e achtbaan die zeker in de top 10 van meest populaire achtbanen van Europa thuishoort, is de Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmith in Disneyland Paris. Riemen vast voor een ultieme rit met in de hoofdrol de rockgroep Aerosmith en… niemand minder dan jij zelf! Raas mee en geniet van een supersnelle rit vol avontuur door de luidruchtige wereld van de rock-‘n-roll. Met 120 luidsprekers aan boord en meer G-krachten dan een astronaut ooit mee heeft gemaakt, raas je van 0 naar 100 km p/u in minder dan drie seconden! Gillend ga je door de haarspeldbochten, vervolgens loodrecht naar beneden en ondersteboven door een hypermoderne rockvideo… Uniek en fan-tas-tisch…!

3. Matterhorn Blitz in Europa-Park

In het Zwitserse themagebied van Europa-Park staat de achtbaan Matterhorn Blitz, die bekend staat om zijn angstaanjagende bochten. Iedereen die het themagebied nadert, hoort een vreemd gesis, dat overstemd wordt door luid geschreeuw van de bezoekers die voortrazen op de Schweizer Bobbahn en de Matterhorn Blitz. Een avontuurlijke tocht over berg en dal met duizelingwekkende duikvluchten.

4. Space Mountain: Mission 2 in Disneyland Paris

Ook in Space Mountain word je gelanceerd. Een superkanon schiet je met een ongekende snelheid naar het onbekende. Disneyland Paris heeft deze attractie niet heel lang geleden compleet gerenoveerd en dit is terug te zien in de geweldige lichteffecten in de attractie. Tast in het duister en voel de G-krachten als je wegduikt voor langsrazende meteorieten, planeten en onbekende zwarte gaten. En daarna terug en nog een keer! Zeker in het laagseizoen zijn de rijen bij deze achtbaan goed te doen, ga je hartje zomer kan je zomaar 1,5 uur wachten voordat jouw spannende avontuur in deze rollercoaster begint!

5. Euro-Mir in Europa-Park

Terug naar Europa-Park, waar de Euro-Mir je evenwicht danig op de proef zal stellen… De rit begint rustig als de achtbaan ook hier langzaam omhoog kruipt. Eenmaal boven duik je met 80 km p/u naar beneden en wat volgt, is een rit langs scherpe bochten, steile afdalingen en tal van rotaties. De Euro-Mir is namelijk een spinning coaster. Je zit rug aan rug en tijdens de rit draaien de karretjes om hun as. Je weet dus nooit of je vooruit, achteruit of naar beneden gaat… Ervaar of de bijna 5 minuten durende rit voor jou een eeuwigheid lijkt of dat de duizelingwekkende rit je niet lang genoeg kan duren…

6. Bluefire Megacoaster in Europa-Park

Van nul tot 100 km p/u in 2,5 seconden! Stap aan boord van de Bluefire Megacoaster en bereid je voor op de lancering. In precies 2,5 seconden ga je naar 36 meter hoogte, waarna je in het luchtledige stort en je maar liefst 4 keer over de kop gaat. Voel de adrenaline door je lijf stromen en de 4G krachten op je lichaam. De stoelen zijn voorzien van een hartslagmeter, maar misschien moet je daar maar niet teveel op kijken…?!? Duizelingwekkend en adem-be-nemend!

7. Black Mamba in Phantasialand

In het hart van Afrika, midden in het Duitse Phantasialand, sluimert de Black Mamba, ook wel “de koningin der slangen” genoemd. Zij kronkelt door donkere ravijnen en spelonken, jaagt langs ruwe rotsformaties en over een kletterende waterval. Loopings, salto’s en het “gif”van de Black Mamba zorgen ervoor dat iedereen weer opgelucht adem haalt als de rit zijn einde nadert. Een unieke belevenis!

8. MP Xpress in Movie Park

De MP Xpress in Movie Park staat bekend als de achtbaan voor mensen met stalen zenuwen. Loopings en duizelingwekkende bochten op 30 meter hoogte zorgen voor een ongekende adrenalinestoot. Je gaat volledig over de kop terwijl je als het ware in het luchtledige onder de achtbaan hangt. Een unieke sensatie!

9. Van Helsing Factory in Movie Park

Heb je na de MP Xpress nog niet genoeg adrenaline? Ga dan aar Van Helsing’s Factory voor een legendarische vampierenjacht. Verzamel al je moed om de strijd met de onderwereld aan te gaan tijdens deze wervelende achtbaanrit door het donker, met vampieren en andere gevaarlijke wezens die in het donker op de loer liggen.

10. Anubis: The Ride in Plopsaland de Panne

Wie dacht dat Plopsaland alleen voor kleine kinderen is, vergist zich. Anubis: The Ride is namelijk een razendsnelle achtbaanrit die maar liefst 3 keer over de kop gaat. Als iedereen plaats heeft genomen in één van de karretjes wordt het startschot gegeven en verlaat de trein het Huis Anubus met een rechter neerwaartse bocht. De trein krijgt snelheid en brengt u naar het lanceergebied, waar het magnetische veld je karretje in minder dan 2 seconden afschiet en je op volle snelheid vertikaal omhoog gaat naar de top, waar je getrakteerd wordt op een gezonde portie airtime. Meteen duik je weer naar beneden om via tal van loopings uiteindelijk terug te razen naar het Huis Anubis waar de rit begon.

Ben je het niet eens met deze top 10? Stuur jouw suggestie via het contactformulier binnen en wie weet passen we snel de top 10 aan! ;-).