De leukste restaurants & bars in Antwerpen

belgie vlag

Een citytripje naar Antwerpen is een geliefde keuze voor velen, dankzij de korte afstand tot Nederland en daarbij de perfecte bereikbaarheid met auto of trein kiezen jaarlijks honderdduizenden Nederlanders voor een dagje of nachtje naar Antwerpen. Waar velen vooral voor de vele shopping mogelijkheden naar Antwerpen gaan, zeggen wij: ga ook voor het culinaire avontuur naar Antwerpen!


Lees verder

Wat je niet mag missen in Antwerpen

Je kunt je maag makkelijk een heel weekend vullen met alleen maar lekker eten en het proeven van diverse bieren. Maak hier absoluut tijd voor wanneer je in Antwerpen bent, je kunt er terecht voor ieder soort keuken!

Het eerste shoarmarestaurant in België!

In deze stad vind je bijvoorbeeld het eerste Belgische Shoarmarestaurant Mama’s Garden, waar na meer dan 30 jaar nog steeds authentieke en verse shoarma’s worden geserveerd. Uiteraard kan je in Antwerpen ook op sterrenniveau dineren, zo is er ‘t Zilte dat zich bevindt op de 9de verdieping van het MAS en krijg je er voor niets een uniek uitzicht bij over de Schelde.

De Franse Keuken

De Franse keuken kan je het best proeven in sterrenrestaurant ‘t Fornuis in de Reyndersstraat, vlakbij de Groenplaats. Mocht je nog niet helemaal voldaan zijn, dan hoef je slechts 10 meter verderop De Koraal binnen te gaan waar kreeft in al zijn glorie wordt bereid. Leuk weetje: De Koraal is een klein restaurant en de kok heeft niet altijd genoeg vuren in de keuken wanneer de gelagzaal vol gereserveerd is. Daarom loopt hij soms met een kookpot in zijn handen op straat naar ‘t Fornuis toe om daar even gebruik te maken van hun fornuis.

Unieke cafés

Een café moet bruin zijn en het bier het liefst ook. Drink een Karmeliet van ‘t vat bij Het Kathedraalcafé in de schaduw van… de kathedraal, juist! Deze Belgische tripel heeft al 2 keer goud gewonnen op de World Beer Awards. Bijzonder aan dit café is dat het naast een artiestencafé en een restaurant met Vlaamse specialiteiten is, er zich ook een waar Heiligenbeeldenmuseum bevindt!

Doe een echte kroegentocht en ga achter de kathedraal aan de Melkmarkt in De Muze zitten, het gezelligste jazzcafé van de hele omstreek. Hier treden regelmatig bandjes en solisten op die je onder het genot van een lekker wijntje of smakelijke pint met borrelhapjes betoveren.

De koekenstad

Antwerpen heeft vele koosnaampjes, Modestad, Havenstad, Diamantstad, maar wij kennen Antwerpen ook als koekenstad! Maar waar komt de naam ‘Koekenstad’ nu eigenlijk vandaan? Van de koffiekoeken natuurlijk! Iedere bakker in België verkoopt deze heerlijke koeken met pudding en/of chocola. Iedereen is er dol op! Koffiekoeken zijn de enige reden waarom kinderen graag op zondag op bezoek gaan bij hun grootmoeder, er zullen altijd koffiekoeken op tafel staan.