Europapark

Europa-Park arrangementen & tickets

duitsland vlag

Europa-Park is het grootste themapark van Duitsland en wordt door kenners gezien als een van de beste pretparken van Europa. Het pretpark is geschikt voor jong en oud, ideaal voor een leuke groepsreis met familie, collega’s of vrienden! Vind op VakantieCentro de leukste arrangementen en beste deals voor het kopen van een ticket voor het populaire pretpark in het Duitse Rust!


Lees verder
Europapark

Over Europa-Park

Europa-park bevindt zich in het kleine plaatsje Rust in Duitsland, ongeveer 35 km ten noorden van Freiburg. Het pretpark werd geopend in 1975 door de familie Mack, die zelf een carrousel- en voertuigbedrijf runde. Het bedrijf van de familie is wereldwijd één van de grootste leveranciers van pretparkattracties. Als geen ander weten zij dus wat er qua attracties in de wereld te verkrijgen is…

De attracties in Europa-Park

In Europa-Park vindt u wel meer dan honderd attracties, geschikt voor jong en oud. Wat dacht u van een een uitdagende rit in de achtbaan “Blue Fire Megacoaster”? Naast de spannende attracties heeft Europa-Park ook zo’n dertig attracties die zeer geschikt zijn voor kinderen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een leuke boottocht in “Puppet Boat Ride”? Of een verkoelend avontuur in de attractie “Water Playground”? De attracties in het park zijn ingedeeld in verschillende themagebieden, deze themagebieden zijn vernoemd naar verschillende landen. In ieder land binnen Europa-Park staan weer andere attracties, de naam Europa-Park is hierdoor ontstaan. Ga bijvoorbeeld in het Nederlandse themagebied in het piratenschip “Piraten in Batavia” of ervaar de snelheid van achtbaan “Eurosat” in het Franse themagebied.

Shows

Ook de shows in Europa-Park zijn razend populair, zo worden er dagelijks meer dan tien shows gegeven! Lach om de clowns tijdens de show “The journey of the clowns” of ontrafel het geheim van de “The Secret of the Magical Rose”. Ook kunt u in het Rusland gedeelte van het park meelopen met “Ed’s Party Parade”, een echte aanrader voor kinderen! Tot slot een show die carnavalsliefhebbers niet mogen missen: “Carnival in Venice”, een show waarin gemaskerde vogels het unieke carnaval gevoel overbrengen zoals ze dat in Venetië gewend zijn. De meeste shows worden iedere dag op meerdere tijdstippen gegeven, hierdoor hoeft u niets te missen!

Het beste pretpark

Europa-Park is het populairste en grootste pretpark van Duitsland. Het park heeft onderscheid zich met vernieuwende attracties en het leukste amusement voor jong en oud. Europa Park is dan ook tijdens de “Golden Ticket Awards” inmiddels al meerdere jaren op rij uitverkozen tot beste pretpark van Europa. Ook heeft het populaire pretpark al een aantal keren de “Zoover Awards” gewonnen. Met concurrenten als Disneyland Parijs, Movie Park en Phantasialand is dit natuurlijk een enorme prestatie!

Europapark hotels

Er zijn in en rondom Europa Park een groot aantal themahotels van het pretpark zelf. De hotels vertegenwoordigen in de meeste gevallen een land of regio van één van de landen in Europa-Park. De verschillende hotels hebben goede faciliteiten, ga bijvoorbeeld een hapje eten in één van de hotel restaurants of kom tot rust in het wellness & spa gedeelte.