De leukstje uitjes in de Ardennen

belgie vlag

De Ardennen zijn de ideale plek om met z’n allen te genieten! Het is er rustig, maar verwar het niet met saai. Want de Ardennen zijn leuk! Er is heel veel te doen, want rustige wandelingen tot ruige sporten en alles wat er tussenin ligt. Of je nu met het gezin, vrienden of de hele familie een reisje naar de Ardennen maakt, er is voor ieder wat wils. In dit blog bespreken we de hoogtepunten van de Ardennen.


Lees verder

1. GPS Speurtocht Ardennen (Geocachen GPS)

De modernste vorm van speurtochten: GPS Geocaching Ardennen. Eigenlijk is dit gewoon een speurtocht, maar dan met GPS-coördinaten. Met die coördinaten en enkele foto’s van plekken rondom de vindplaats, ga je met de familie op zoek naar een geocache. Een geocache is een soort waterdichte koker of bakje, waarin een logboek zit of andere spulletjes die andere speurders hebben achtergelaten. Het is eigenlijk een soort schatzoeken (geocachen). Een super leuke activiteit in de Ardennen!

2. Ardennen Bierproeverijen & Rondleidingen

Voor de volwassenen in de familie: maak eens een rondleiding door een mooie abdij of andere brouwerij in de Belgische Ardennen. Bier is cultureel erfgoed in België en als u wel van een biertje houdt, is het absoluut een aanrader. De gids vertelt u alles over het brouwproces en natuurlijk mag u hier en daar van de lekkere biertjes proeven. Neemt u er ook een paar mee voor thuis?

Twee van de bekendere brouwerijen zijn die van La Chouffe in Achouffe en de Abdij van Orval, waar men Orval bier brouwt.

3. Plopsaland, Plopsa Coo

Gaan er kleine kinderen mee op reis? Maak dan zeker een uitstapje naar Plopsa Coo! Plopsa Coo is onderdeel van het beroemde Studio100 concern waartoe ook Plopsaland De Panne en Plopsa Indoor Coevorden (NL) behoren. Het pretpark in België is geweldig voor kleine kindjes, ze kunnen er al hun hedendaagse helden ontmoeten! Kabouter Plop, Mega Mindy, Maya de Bij en nog veel meer.

4. De watervallen van Coo

Een prachtig natuurverschijnsel en een lekkere verkoeling op warme dagen. De watervallen zijn zeer indrukwekkend. Er is hier bovendien een rodelbaan, ook heel leuk voor degenen die van avontuur houden!

5. Sporten in de Ardennen

De Ardennen staan bol van de mogelijkheden om actieve sporten te beoefenen: raften, kanoën, wandelen, berg beklimmen, mountain biken, paardrijden, survivalparcours, tokkelen…. Vervelen is er niet bij! Wie van actie en avontuur houdt, is aan het goede adres in de Ardennen. Er zijn een groot aantal organisaties waarbij u de sporten in de Ardennen kunt reserveren.