Gratis bezienswaardigheden in Londen? De top 5

vakantiecentro icoon

Een voordelige stedentrip Londen boeken is één. Maar hoe zorgt u ervoor om ook de kosten ter plekke in de hand te houden? Londen is niet bepaald de voordeligste stad ter wereld. Maar zelfs daar kunt u allerlei (ook gratis!) dingen doen om toch betaalbaar van uw citytrip te genieten! Wij maken graag samen met u een Londen groepsreis op maat. Maar wij begrijpen ook dat er soms op de kosten gelet moet worden. Of dat de deelnemers aan de groepsreis hun tijd ook deels zelf invullen en de kosten dan willen drukken. Daarom hebben wij een paar leuke ideeën voor u op een rijtje gezet. Dingen die u gratis kunt doen in Londen.


Lees verder

Wist u dat?

  • Ook de stadsparken in Londen de moeite waard zijn? Bezoek bijvoorbeeld St. James Park of Hyde Park en bezichtig diverse vogels en de schattige eekhoorns.
  • De gratis te bezoeken warenhuizen Harrods en Hamleys(Speelgoedwinkel) ook absolute aanraders zijn?
  • Er in Londen een groot aantal musea gratis te bezoeken zijn? Denk aan het British Museum en het Science Museum.

Gratis bezienswaardigheden Londen #1: Dulwich Picture Gallery

Als u van kunst houdt zit u in Londen helemaal goed. Er zijn talloze galerieën en kunsthallen waar u uw hart op kunt halen. Dulwich Picture Gallery is er daar één van en bovendien één van de populairste in Londen. U kunt de Gallery de hele week gratis bezoeken. Het is er wel vaak druk, dus als het uitkomt in uw programma raden we u aan dit doordeweeks in de ochtend te doen.

En wist u dat Londen nog veel meer gratis kunsthallen en musea herbergt? O.a. de National Gallery met werken van Da Vinci. Er zijn een heleboel plekken waar u gratis naar binnen kunt. Zo ook bijvoorbeeld het British Museum, waar zelfs gratis rondleiding worden georganiseerd door vrijwilligers.

Gratis bezienswaardigheden Londen #2: Gratis stadswandeling

Dit fenomeen heeft de afgelopen jaren de kop op gestoken in bijna elke grote stad in de wereld. Studenten geven gratis rondleidingen door in dit geval Londen, waardoor u gratis informatie krijgt over de bezienswaardigheden in Londen en de leukste plekjes te zien krijgt. Het leuke is dat het altijd locals zijn die de rondleiding verzorgen en dat u zo dus dingen ziet die u anders niet zou zien.

Natuurlijk doen ook de studenten niets voor niets. Zij hopen dan ook op een kleine fooi waarmee ze toch wat bij kunnen verdienen. De fooi is niet verplicht, u mag zelf kiezen. Maar ook als u een fooi geeft bent u aanzienlijk goedkoper uit dan wanneer u een echte stadswandeling boekt. Origineel en voordelig!

Gratis bezienswaardigheden Londen #3: Speakers Corner in Hydepark

Hyde Park is één van de bekendste parken in Londen en enorm geliefd bij Londenaren en toeristen. Het is een gemoedelijke plek waar bovendien entertainment te vinden is. De Speakers Corner is een soort open podium voor de gewone burger, waarbij iedereen die dat wilt de microfoon kan pakken en zijn of haar bericht kan verkondigen. Dat kan over politiek gaan of religie, maar ook over alle andere onderwerpen. Zolang er met respect gesproken wordt is iedereen van harte welkom in het Londen Hyde Park. U weet dus nog niet wat u te wachten staat. Verrassing!

Gratis bezienswaardigheden Londen #4: publiek bij een BBC show

Altijd al eens op tv willen komen of uw favoriete Britse show bij willen wonen? Dat kan gewoon gratis bij de BBC! U kunt u gratis opgeven als toeschouwer.

Gratis bezienswaardigheden Londen #5: gratis naar de film

Heel old school naar een openluchtbioscoop? Ga naar The Scoop, vlakbij de Tower Bridge. The Scoop is een amfitheater waar ’s zomers allerlei films gedraaid worden. Er worden ook live muziek en live voorstellingen gespeeld. Londenser wordt het niet tijdens uw stedentrip.