Governors Park – The Hills in New York

amerika vlag

Sinds enkele jaren open: het Governors Park op Governors Island in New York. Tegenover het beroemde Manhattan ligt Governors Island, waar voormalig burgemeester van New York Michael Bloomberg, onlangs dit prachtige nieuwe park opende. Vroeger was dit een militaire basis. Tegenwoordig is het een rustgevend, modern park gevuld met rust, groen en kunst. Het park bestaat uit vier heuvels, ook wel liefkozend ‘The Hills’ genoemd, naar de gelijknamige Hollywood Hills.


Lees verder

Wist u dat?

  • Governors Park pas sinds juli 2016 geopend is?
  • Het park fantastische uitzichten biedt over de stad New York?
  • Het park gelegen is op het Governors Island? Vlakbij Manhattan!
  • Ook locals tegenwoordig vaak Governors Park uitkiezen om even tot rust te komen in het drukke New York.

Het uitzicht!

New York heeft wel meer parken, waarvan Central Park de beroemdste is. En hoewel dat ook enorm de moeite waard is, is het Governors Park een leuk alternatief. Want vanaf de heuvels heeft u een fenomenaal uitzicht over New York. Geweldig! Niet alleen kunt u Manhattan perfect bewonderen, maar ook het Vrijheidsbeeld is meer dan goed te zien!

Het park is zo ontworpen dat er verschillende uitkijkplekken zijn, zodat het nooit saai wordt. Op en rond The Hills is het prachtig beplant met bomen, maar er is ook nagedacht over de topografische ligging. Zo beschermen de heuvels ook tegen sterke wind en kunt u kiezen om in de zon te zitten of juist wat bescherming te zoeken tijdens de zomerhitte.

Rust in de City

In de topdrukte van New York City is van alles te beleven. Het is er geweldig en een citytrip New York is méér dan een aanrader. Te midden van al die drukte is het heerlijk om even neer te ploffen in het verse gras in Governors Park, waar trouwens ook veel locals de rust opzoeken. Een perfecte plek om even tot bezinning te komen voordat u zich weer in het enerverende New Yorkse leven stort.